Σχολή

Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων

 Η Προσχολική Αγωγή αποτελεί ειδικότητα αιχμής στη σημερινή κοινωνία, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου μεριμνούν για την ολόπλευρη ομαλή ανάπτυξη του παιδιού καθιστώντας το άξιο και ικανό ενήλικα για την αυριανή κοινωνία.

…για σένα που θες να ξεχωρίσεις ως επαγγελματίας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ :4 ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΆ ΕΞΑΜΗΝΑ + 1 ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Πιο αναλυτικά:

Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» έχει αποκτήσει υψηλού επιπέδου γνώσεις και δεξιότητες που τον καθιστούν ικανό να:

Ακολουθεί το ημερήσιο πρόγραμμα του βρεφονηπιακού Σταθμού, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες, να αναπτύξει ευαισθησία, φαντασία, αισθητική, δημιουργική ικανότητα, ικανότητα έκφρασης, παρατηρητικότητα και αυτονομία, γενικά να διευρύνει τον εσωτερικό του κόσμο, να ωριμάσει συναισθηματικά και ψυχοκινητικά.

Μεριμνά για την ψυχοσωματική υγεία, και εξέλιξη, τη διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίηση βρεφών και νηπίων, ηλικίας 0 – 6 ετών. Τους προσφέρει αγωγή, ψυχαγωγία, φροντίδα, (φαγητό, καθαριότητα) συμφώνα με τις αρχές της Βρεφοκομίας και της Παιδαγωγικής.

Φροντίζει – με την κατάλληλη προσέγγιση – για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες όλων ανεξαρτήτως των παιδιών και γενικά για τη δημιουργία ατμόσφαιρας στοργής, αποδοχής, ασφάλειας και χαράς.

Ενημερώνει τον/την υπεύθυνο/η βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό για οτιδήποτε αξιόλογο προκύψει σχετικά με την συμπεριφορά-υγεία των παιδιών και με την έγκρισή του/της τους γονείς και τους ειδικούς (γιατρό, ψυχολόγο κτλ.).

Εφαρμόζει πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ευθύνεται για κάθε αμέλεια ή παράλειψη που μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία των παιδιών.

Αναπληρώνει τον/την βρεφονηπιοκόμο/νηπιαγωγό όταν απουσιάζει.

Συντάσσει εκθέσεις και ενημερώνει βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά .

Εκτελεί σε ημερήσια βάση το ημερήσιο πρόγραμμα απασχόλησης που εφαρμόζει ο σταθμός και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών, τα ενδιαφέροντα τους καθώς και θεματικές περιόδους πχ Πάσχα, Χριστούγεννα, Απόκριες κλπ.

Τα μαθήματα

Δείτε τα καθήκοντα

και μάθετε περισσότερα...

Γιατί να σπουδάσω στο ΙΕΚ ΖΗΤΑ:


Από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών σου, εξασκείσαι σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στα πρότυπα σύγχρονων παιδικών σταθμών.

Εκπαιδεύεσαι από επιστήμονες παιδαγωγούς και ειδικούς ψυχοκινητικής αγωγής.
 

Σχεδιάζεις και οργανώνεις εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά.
 
 

Παρακολουθείς και συμμετέχεις σε σειρά σεμιναρίων και ημερίδων για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών με θέματα παιδαγωγικά, ψυχολογίας, ειδικής αγωγής κλπ.

Συμμετέχεις σε εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 
 

Κάνεις πρακτική στον ιδιόκτητο πρότυπο παιδικό σταθμό των εκπαιδευτηρίων μας, στον ίδιο χώρο του ΙΙΕΚ.
 

Προσφέρουμε φοιτητική κάρτα.
 
 
 

Δικαίωμα παραμονής στον ασφαλιστικό φορέα των γονέων.
 
 

Παρέχονται δωρεάν όλο το διδακτικό υλικό για όλα τα μαθήματα της σχολής.
 
 

Καλέστε για δωρεάν ενημέρωση

Τηλεφωνικό Κέντρο: 28210 66999, εσωτ. 111
Κινητό: 693 2384141
Online Μαθήματα