Project

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό οι μαθητές επέλεξαν για θέμα της ερευνητικής εργασίας - Project να πραγματοποιήσουν την κατασκευή μη επανδρωμένου εξακόπτερου αεροσκάφους τύπου Drone F-550.. Τα βασικά υλικά που χρησιμοποίησαν είναι το πλαστικό (άτρακτος) και το carbon για τις έλικες.

Ταυτόχρονα χρησιμοποίησαν ξύλο τύπου ( κόντρα πλακέ θαλάσσης) για την κατασκευή του ελικοδρομίου. Επίσης καλώδια , λαμπάκια led , και ταινίες led τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία φωτισμού του ελικοδρομίου. Κατόπιν αφού βρήκαν οδηγίες για την συναρμολόγηση και τον προγραμματισμό της κεντρικής μονάδας ελέγχου πτήσηςμε την βοήθεια του διαδικτύου,χωρίστηκαν σε ομάδες όπου η κάθε μία ανέλαβε και ένα τμήμα του project. Έτσι ταυτόχρονα είχαμε την κατασκευή ενός πλήρους φωτιζόμενου ελικοδρομίου – την συναρμολόγηση του drone με τις απαραίτητες για τα ηλεκτρονικά συγκολλήσεις ,καθώς και τον προγραμματισμό της κεντρικής μονάδας ελέγχου.Στη συνέχεια ακολούθησαν οι προβλεπόμενες δοκιμαστικές πτήσεις η συνολική διάρκεια των οποίων ήταν 10 ώρες.

Μετά την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού έργου , ακολούθησαν πρόβες παρουσίας έργου σε μορφή power point, με θέμα ''Μη επανδρωμένα αεροσκάφη - drone''.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης των μαθητών μας, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ικανότητα που πρέπει να αποκτήσουν ώστε να παρουσιάζουν τις εργασίες τους μπροστά σε κοινό.

Online Μαθήματα