ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στις 16/5/2022 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή της σχολής στις εγκαταστάσεις του πολιτικού αεροδρομίου του Ηρακλείου Κρήτης. Σκοπός της εκδρομής ήταν η υλοποίηση εκπαιδευτικής πτήσης των μαθητών του τμήματος Μηχανικών Αεροσκαφών. 

Η άφιξη μας στο αεροδρόμιο έγινε στις 11:30. Μετά τους σχετικούς ελέγχους από το αρμόδιο προσωπικό του αερολιμένα οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της σχολής πιλότων " Kρητικός Aετός". Εκεί παρακολούθησαν μια σύντομη διάλεξη από τον αρχιεκπαιδευτή ο Κελαράκη Γιώργο για το επάγγελμα που μηχανικού αεροσκαφών, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του αεροσκάφους τύπου Diamond DA-40 που ήταν το πτητικό μέσο με το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές πτήσεις των μαθητών. 

Στην συνέχεια αφού δηλώθηκαν τα  ονόματα και οι ώρες που θα πετούσαν κατατέθηκαν τα σχετικά σχέδια πτήσεων στα αρμόδια γραφεία ελέγχου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Για την υλοποίηση του προγράμματος χρησιμοποιήθηκαν δύο αεροσκάφη DA-40 ίδιου τύπου. Επιβαίνοντες ήταν ο κυβερνήτης και δύο μαθητές.  Οι απόφοιτοι βρέθηκαν στην θέση του συγκυβερνήτη. Κατά την προσέλευση μας στον χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών οι μαθητές ακολουθώντας το check list της προπτησιας επιθεώρησης έλεγξαν το αεροσκάφος αποκτώντας την εμπειρία της ευθύνης. Με κυβερνήτες τον Κων. Θεοδωρόπουλο ( ιδιοκτήτη της Σχολής μας) και τον κύριο Χαρ. Χαλαμπάκη.

Οι πτήσεις ξεκίνησαν στις 13:00και τελείωσαν στις 16:00.  Κατά την διάρκεια των πτήσεων οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εφαρμογή των γνώσεων που απέκτησαν κατά την διάρκεια της φοίτησης τους και στην πράξη. Βλέποντας πως συμπεριφέρεται το αεροσκάφος στον αέρα, πως οι εντολές του χειριστή επηρεάζουν την πτήση, την επικοινωνία του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου για την διευθέτηση της εναέριας κυκλοφορίας, μα και την ευκαιρία του χειρισμού του αεροσκάφους από αυτούς κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες κ την επιτήρησης του κυβερνήτη. Μετά το πέρας των  πτήσεων οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο υπόστεγο συντήρησης των αεροπλάνων και παρακολούθησαν αρκετές εργασίες κ επισκευές. Εκεί τους υποδέχτηκε ο κ. Γιώργος  Παπαδάκης, αρχιμηχανικός της εταιρείας συντήρησης αεροσκαφών, ο οποίος πέρα από υπήρξε στο παρελθόν μαθητής της Σχολής ΖΗΤΑ. Ακουσαν λοιπόν επαγγελματικές συμβουλές από έναν καταξιωμένο τεχνικό που τα πρώτα βημα του είχαν κοινή αφετηρία με αυτά των μαθητών μας. 

Κλείνοντας την ημέρα μας και γεμάτοι εμπειρίες σταματήσαμε στο Ρέθυμνο όπου γευμάτισαν ολοκληρώνοντας άλλο ένα βασικό στοιχείο που δεν είναι άλλο από την ομαδικότητα και την ανταλλαγή εμπειριών. 

Για αυτήν την μοναδική εμπειρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αρχικά τον κ Θεοδωρόπουλο που όπως κάθε χρόνο έτσι κ φέτος οργάνωσε την όλη κίνηση καθώς και την εταιρεία " Κρητικός Αετός" η οποία και διέθεσε δύο αεροσκάφη κ έναν κυβερνήτη. 

Online Μαθήματα