ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 115 Π.Μ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κ φέτος είχαμε την χαρά να επισκεφθούμε την έκθεση της γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 115 ΠΜ στις 8 Νοεμβρίου. Εκεί οι μαθητές μας ξεναγηθήκαν από τους εκπαιδευτές τους, οι οποίοι ως αξιωματικοί της Π.Α. έχοντας τόσο την τεχνογνωσία όσο και την οικειότητα στους χώρους της αεροπορικής μονάδας, και κατέστη έτσι εφικτή η παρουσίαση και η ανάλυση αεροπορικών θεμάτων σε προχωρημένο επίπεδο.

Οι μαθητές δείχνοντας ενδιαφέρον κ ζήλο για το μελλοντικό τους επάγγελμα, ενημερώθηκαν και αποκόμισαν πληροφορίες χρήσιμες για την εκπαίδευση τους. Οι τύποι των αεροσκαφών που παρουσιάστηκαν στους μαθητές ήταν το θρυλικό Phadom F/4 και το F16 block 52 που αποτελεί από τα πλέον σύγχρονα ιπτάμενα όπλα της αεροπορίας μας. Ταυτόχρονα ξεναγηθήκαν στα σωστικά των ιπτάμενων στα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους, στα οπλικά καθώς κ στον κινητήρα. Επίσης σ όλα τα πυροσβεστικά μέσα τα οποία κ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια των πτήσεων.

Όμως η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν κατά την διάρκεια της ξενάγησης τους στο τμήμα του κινητήρα. Οι εκπαιδευτές έδωσαν την σκυτάλη σ έναν νέο μηχανικό στον συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια βρισκόταν στην θέση των μαθητών στην Σχολή μας. Τώρα πια ως απόφοιτος των σχολών ΖΗΤΑ και στέλεχος πλέον της πολεμικής μας Αεροπορίας αναφέρθηκε με χαρά τόσο στο κομμάτι παρουσίασης του όσο κ στην ενθάρρυνση των μαθητών να συνεχίσουν με ζήλο την προσπάθεια τους ως μελλοντικοί μηχανικοί αεροσκαφών.

Online Μαθήματα