Συνέντευξη των 6 αποφοίτων της Σχολής μας μετά την πρόσληψή τους στην Πολεμική Αεροπορία τον Ιούλιο 2021

 

-Πως γίνεται στην πόλη μας να έχουμε ταυτόχρονα έξι επιτυχίες εισαγωγής στην ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ στον πρόσφατο διαγωνισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;

Είναι αποτέλεσμα του Κρατικού Πτυχίου που χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας και το οποίο αποκτήσαμε μέσω των εξετάσεων που γίνονται μέσα στη ΣΧΟΛΗ ΖΗΤΑ που είναι η μοναδική ιδιωτική σχολή στην Ελλάδα που χορηγεί Κρατικό Πτυχίο.

-Ποιες ήταν οι παροχές και τα εφόδια που σας παρείχε η σχολή τα 2 έτη φοίτησή σας ώστε να φθάσετε σε αυτή σας την επιτυχία;

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν είναι αξιωματικοί της Πολεμικής αεροπορίας και τα εργαστηριακά μαθήματα γίνονται στο δικό μας εργαστήριο αεροσκαφών και αεροκινητήρων. Συχνά πηγαίναμε μέσα στα πραγματικά συνεργεία της αεροπορικής βάσης σούδας ( 115 Πτέρυγα Μάχης όπου φιλοξενούνται F-16).
Παράλληλα με τις σπουδές μας πραγματοποιούνταν και εκπαιδευτικές πτήσεις με ιδιωτικό αεροσκάφος.
Παράλληλα με το ελληνικό πτυχίο είχαμε την δυνατότητα να αποκτήσουμε και το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ EASA, Part-66 σπουδάζοντας στα Χανιά, μέσα στις  ΣΧΟΛΕΣ ΖΗΤΑ.
Η απόκτηση του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ πραγματοποιείται μέσω της συνεργασίας των ΣΧΟΛΩΝ ΖΗΤΑ με το εκπαιδευτικό κέντρο (part-147) IKAROS που έχει έδρα στην Κύπρο και παράρτημα στην Αθήνα.

-Σε μία πόλη σαν τα Χανιά με βασικό παραγωγικό άξονα τον τουρισμό θεωρείτε τις σπουδές Μηχανικού Αεροσκαφών στη σχολή ΖΗΤΑ ένα σωστό επαγγελματικό βήμα ;

Τα Χανιά έχουν μεγάλη παράδοση σε αυτές τις σχολές. Από το 1974 λειτουργούν οι ΣΧΟΛΕΣ ΖΗΤΑ με εκπαιδευτές έμπειρους, από τους καλύτερους που διαθέτει η Πολεμική μας Αεροπορία.

-Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη η «ποικιλία» μυαλών κ επαγγελματικών επιλογών. Τι λέτε για αυτό;

Δεν είναι δυνατόν όλοι οι νέοι να γίνουν σεφ ή ρεσεψιονίστ. Η πόλη θέλει να κρατήσει τα μυαλά που όπως λέτε ανθούν όπως πχ developers ή αρχιτέκτονες κλπ λόγω του υψηλού επιπέδου σπουδών στο Πολυτεχνείο. Έτσι το να λειτουργεί την πόλη σου οι ΣΧΟΛΕΣ ΖΗΤΑ δίνει μία πολύ σημαντική προοπτική.

-Πιστεύετε ότι στα Χανιά γνωρίζουν για την ύπαρξη αυτής της σχολής ;

Όχι αν κρίνουμε από τις παρέες μας. Αλλά αν αγαπάς τόσο τα' αεροπλάνα όσο εμείς θα το βρεις. Είναι τιμή για τα Χανιά η ύπαρξη αυτής της σχολής που είναι κ μοναδική ΙΔΙΩΤΙΚΉ Σχολή στην Ελλάδα που παρέχει Κρατικό Πτυχίο και σου δείχνει έναν άλλο κόσμο.
Ο κόσμος γνωρίζει τα εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου σαν πολύ καλό σχολείο, για τις πολλές επιτυχίες στις ξένες γλώσσες κτλ. Ελάχιστοι ξέρουν ότι οι ΣΧΟΛΕΣ ΖΗΤΑ είναι των Εκπαιδευτηρίων ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ και τις δυνατότητες μάθησης στη πόλη μας.
Για παράδειγμα έχουμε εργαστήριο αεροσκαφών και αεροκινητήρων, ιδιωτικό αεροπλάνο κλπ Είναι μαγικό όλο αυτό. Κ ακόμη πιο μαγικό ο κόσμος που ανοίγεται μπροστά μας.

-Και τώρα τι πλάνα έχετε ;

Θέλουμε να αποκτήσουμε την εμπειρία μέσα στην πολεμική Αεροπορία ως τεχνικοί και να ολοκληρώσουμε τις γνώσεις μας. Στο μέλλον,  με τόσες ευκαιρίες που υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα θα σκεφτούμε την συνέχεια.
Θέλουμε να ανοίξουμε φτερά & να πετάξουμε ψηλά για ένα λαμπρό μέλλον.

Online Μαθήματα